Annonce
I lokalsamfundet er Benny Henriksen i særdeleshed kendt for evnerne udi musikken. Men spillemanden er meget mere end det, og de seneste år har maleriet optaget ham meget. Foto: Dorte Søgård Schou.
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kan man tegne at sluge en kamel?

Hos 80-årige Benny Henriksen er det kreative legebarn intakt, og det udmønter sig i blandt andet malekunst. I de seneste år har en både svær og sjov disciplin, hvor danske talemåder finder vej til papiret, været kilde til stor fornøjelse.

Annonce
  • I lokalsamfundet er Benny Henriksen i særdeleshed kendt for evnerne udi musikken. Men spillemanden er meget mere end det, og de seneste år har maleriet optaget ham meget. Foto: Dorte Søgård Schou.
  • At slå en streg betyder i dag - for mændenes vedkommende - at tisse. Det er oprindelig et gammelt maritimt udtryk for at finde en kurs på et søkort. Når kaptajnen skulle finde en kurs, brugte han udtrykket, at han gik ned for at slå en streg. - Sømændene gjorde grin med udtrykket og sagde så, at de gik ud for at slå en streg, når de skulle lade vandet ud over rælingen, lyder forklaringen fra Benny Henriksen. Illustration: Benny Henriksen.
  • At sluge en kamel - eller at gå med til noget, der egentlig strider mod ens idealer elller ønsker. Illustration: Benny Henriksen.
  • At trække tiden ud var en af de første talemåder, der fandt vej til papiret. Illustration: Benny Henriksen.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce