Annonce
Kim Busted tjekker for ål i ålekisten. Det har han gjort i 32 år, men snart er det en saga blot. Ålekisten skal lukkes, så fiskene kan vandre frit. Foto: Morten Dueholm.
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Klejtrup-par opgiver kampen for Ålekisten: Et stykke kulturarv lukker

Der er fem ålekister tilbage i Danmark, og om en måned er der kun fire. Ålekisten i Klejtrup Mølle blokeres nu med beton.
Annonce
  • Kim Busted tjekker for ål i ålekisten. Det har han gjort i 32 år, men snart er det en saga blot. Ålekisten skal lukkes, så fiskene kan vandre frit. Foto: Morten Dueholm.
  • Parret er urolige for, hvordan den gamle møllebygning reagerer, når ålekisten lukkes. Hver gang myndigheder og virksomheder har rørt ved opgaver, der vedrører vand i Klejtrup, har huset slået revner. Her ses en revne fra en verserende sag, der er 3 år gammel. Foto: Morten Dueholm.
  • Som en del af aftalen har Mariagerfjord Kommune lovet at betale for at rive den gamle staldbygning ved møllen ned. Samtidig laves en ny gavl. Foto: Morten Dueholm.
  • Udgangen af ålekisten. Tidligere var der flere ål at fange, men nu fanger Kim Busted ikke flere end han og Grete selv kan spise. Foto: Morten Dueholm.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce